Landelijke trainingsdag 14 november 21

Sprekers – Adventistisch (s)preken

Wat maakt een preek goed? Welk doel heb je voor ogen als je een overdenking deelt? Welke waarborgen bouw je in om onze geloofspunten, waarden en normen over te brengen in je presentatie? In deze workshop lopen we een praktische checklist na. We bespreken in vogelvlucht de gedachten achter onze geloofspunten en het belang van onderscheidend preken. We zullen stap voor stap kijken naar inspiratie, informatie en het overbrengen van een 'Advent-proof' kerngedachte, waardoor jij altijd en overal een trouw getuigenis kan brengen.
Read More...

Sprekers – Verhef jouw stem

Je bent overtuigd: God wil je gebruiken om te preken. Dit betekent dat jouw getuigenis, jouw persoonlijkheid, je cultuur, zijn en praten door de Heilige Geest kan worden gebruikt voor de missie. Hoe kan je jezelf zijn op de kansel? Hoe zet je je persoonlijke wandeling met God in een overdenking om, zodat men Jezus kan herkennen en volgen? Samen gaan we op zoek naar je 'echte ik', jouw stijl en de beste manier om overal met zelfvertrouwen je stem te verheffen in een presentatie.
Presentatie: Verhef je stem
Read More...

Diaconie - Sociaal diaconaal

Samen kerken betekent niet altijd ‘een gemeente zijn’. Hetzelfde geldt ook voor velen buiten de kerk: men heeft mensen om zich heen, maar is geen deel van een gemeenschap. Vooral bij ziekte of andere tegenslagen is de sociale isolatie die mensen ervaren nóg groter. Hoe kan het anders? In deze workshop kijken we naar praktische informatie, handige bronnen, mogelijke actieplannen en doen we inspiratie op aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Presentatie: Sociaal Diaconaal
Handout zie ik het goed
Presentatie zie ik het goed
Read More...
 Pagina 1 / 1