1st Kwartaal 2020

(First Quarter 2020)

Montevideo

Stacks Image 21
Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De stad ligt op de noordoever van het estuarium van de Río de la Plata, die ter plaatse 200 kilometer breed is. Het aantal inwoners bedraagt circa 1,4 miljoen, bijna de helft van de totale landsbevolking. In de gehele metropool wonen 1,6 miljoen mensen.
Stacks Image 33

Roma's in Slowakije

Stacks Image 23
Košice is na Bratislava de grootste stad van Slowakije, met 240.688 inwoners waaronder 6.382 Hongaren. De stad ligt in het oosten van het land in de vallei van de Hornád in het Košice-bekken. De stad wordt omringd door de bergen van de ─îierna Hora in het noorden en de heuvels van de Volovské vrchy in het westen.

Roma (volk)
De Roma (meervoud van Rom), in het dagelijks taalgebruik ook wel zigeuners genoemd, zijn een van oorsprong nomadisch volk.
De bekendste groep in Europa zijn de Sinti. De term Roma kan zowel op het gehele volk als op een van de groepen slaan. Vooral op de Balkan en in westelijk Anatolië trekken nog Romavolkeren rond. In andere delen van de wereld is hun nomadische levenswijze al geruime tijd verboden, en leven zij vaak in woonwagenkampen of in achterstandswijken. De taal van de Roma is het Romani, alhoewel dit eigenlijk niet één taal is maar een verzamelnaam voor meerdere talen. Met name in Spanje wordt ook Caló gesproken.
Stacks Image 35

Andorra

Stacks Image 25
Andorra is een dwergstaat in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje. Het geïsoleerde land is vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als 'belastingparadijs'. Andorra is geen lid van de Europese Unie. De officiële taal is Catalaans.

Georgie

Kracht van een liefdevolle familie

Zoek God, zoek leven

Muziek filmpje met indrukken uit de divisie (euro-afrika)

Georgie

Georgië is een land in de Zuidelijke Kaukasus, in Oost-Europa.
De hoofdstad is Tbilisi.
Het land grenst aan Rusland, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan, en de Zwarte Zee. In de praktijk zijn de autonome regio's Abchazië en Zuid-Ossetië sinds het begin van de jaren 1990 de facto onafhankelijk, zodat de Georgische overheid hier geen gezag meer over heeft. Tot 2004 gold dit ook voor de regio Adzjarië. De status van Abchazië en Zuid-Ossetië vormt sinds de hernieuwde onafhankelijkheid in 1991 een bron van terugkerende gewapende conflicten, waarbij buurland Rusland regelmatig een grote rol speelde. Voornamelijk om die reden is de relatie tussen beide landen slecht.
Stacks Image 95

Adventisten in 1ste Christelijke natie

Stacks Image 84
Geschiedenis Yerevan, Armenie

De stad is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Op de heuvel Tsitsernakaberd bevindt zich het Nationale Monument van de Armeense Genocide. Dit monument is opgericht in 1967 ter herinnering aan de genocide op het Armeense volk in de nadagen van het Osmaanse Rijk. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd de stad in 1991 de hoofdstad van de onafhankelijke republiek Armenië. In de 20e eeuw is het stadsgebied steeds verder uitgebreid en heeft de plaatsen Norq, Qanaqer, Avan, Noragavit en Davitashen opgeslokt.